Isolblowplus | Alle veelgestelde vragen
 • Wat is Decoproyec spuitkurk?

  De gespoten kurk van Decoproyec®, kortweg spuitkurk, is een emulsie op basis van vermalen kurkkorrels en bio-based harsen dat met behulp van een pistool op luchtdruk wordt gespoten. Dit vormt een onderhoudsvriendelijke, elastische en isolerende huid ter bescherming en afwerking van gevels, daken onder helling, terrassen, balkons en interieur.

 • Waarvoor kan ik spuitkurk gebruiken?

  Decoproyec spuitkurk kan gebruikt worden in renovatie en nieuwbouw als beschermende coating; zowel exterieur als interieur als waterkerende maar dampopen afwerklaag die de thermische en akoestische eigenschappen van het gebouw verbetert.

 • In hoeveel kleuren en korrelgroottes is Decoproyec verkrijgbaar?

  Decoproyec spuitkurk is beschikbaar in 40 standaardkleuren in een fijne, normale of grove korrelstructuur.

  De kleuren kunnen onderling worden vermengd om de tonaliteit te wijzigen, en voor grotere projecten kan iedere kleur naar wens worden aangemaakt.

 • Op welke ondergrond kan ik spuitkurk gebruiken?

  Decoproyec spuitkurk heeft een hoge hechtkracht en kan rechtstreeks worden gespoten op alle minerale ondergronden: beton, pleisterwerk, stenen, pannen, tegels, vezelcement; op metaal, hout, kunststof: PVC, PE; reeds geverfde muren en zelfs bitumen (leien). Bovendien kan Decoproyec perfect worden gebruikt als afwerking op een gevelisolatieplaat.

 • Waaruit is Decoproyec spuitkurk samengesteld?

  Het voornaamste bestanddeel (80%) is vermalen kurk afkomstig van de schors van de kurkeik. Het bindmiddel is een bio-based polymeer dat is samengesteld uit een acrylaathars, vegetale oliën, minerale en organische pigmenten.

 • Wat maakt de spuitkurk van Decoproyec zo uniek?

  Decoproyec is de enige fabrikant ter wereld die zich 100% toewijdt aan de productie van spuitkurk. Decoproyec oogst en vermaalt zelf de kurkschors waardoor alle korreldiktes verkrijgbaar zijn. Decoproyec bepaalt zelf de samenstelling van haar gepatenteerde formule en verzorgt een kant en klaar ingekleurd product (monocomponent).

 • Hoe wordt Decoproyec spuitkurk aangebracht?

  Decoproyec spuitkurk wordt aangebracht met een luchtcompressor en een Decoproyec spuitpistool in 3 lagen met een minimaal verbruik van 2kg/m² (+/- 3mm dikke laag).

 • Kan ik Decoproyec spuitkurk zelf plaatsen?

  Decoproyec spuitkurk wordt enkel verdeeld aan professionele verwerkers die het Decoproyec opleidingstraject hebben gevolgd en Decoproyec spuitkurk volgens de regels van de kunst mét garantie kunnen aanbrengen.

 • Hoe goed isoleert Decoproyec spuitkurk?

  Decoproyec spuitkurk heeft de laagste (beste) warmtegeleidingscoëfficiënt (lambda 0,05W/mK) vandaag beschikbaar. Niettegenstaande de geringe dikte van 3 à 4mm zorgt de spuitkurklaag ervoor dat koude en warmte niet onmiddellijk op het onderliggende materiaal kunnen inslaan. Bovendien werkt Decoproyec warmteregulerend dankzij de hoge warmteoplagcapaciteit (of buffervermogen) van de aanwezige kurk (1700 J/kgK), hierdoor zal de warmte in de muren met vertraging naar buiten worden afgegeven. Tenslotte zorgt Decoproyec ervoor dat uw muren droog blijven wat eveneens bijdraagt aan minder warmteverlies.

 • Wat is Aerogel en waarom wordt het toegevoegd aan Decoproyec?

  Aerogel is een erg goede isolator en wordt in ruimtesondes gebruikt om de elektronica tegen lage temperaturen te beschermen. Aerogel is een poreus materiaal met een uiterst kleine dichtheid. Het bestaat voor 95 tot 99,98% uit lucht.

  Door Aerogel toe te voegen aan de Decoproyec formule verbetert het isolerend vermogen met 15%, waardoor Decoproyec de best isolerende spuitkurk op de markt verkrijgbaar is.

 • Is Decoproyec spuitkurk dampopen?

  Decoproyec spuitkurk is dankzij haar samenstelling zeer waterdampopen waardoor overtollig vocht in de vorm van waterdamp goed naar buiten kan; uw gebouw kan blijven 'ademen'.

 • Hoe zit het met vuil, mos en algen?

  Decoproyec spuitkurk is waterafstotend waardoor er geen vocht op het oppervlakte achterblijft, hierdoor zullen mossen en algen zich niet kunnen nestellen op de spuitkurk.
  Ieder oppervlak dat wordt blootgesteld aan de buitenlucht wordt vuil. Dankzij de korrelstructuur - net zoals bij crepi - zal luchtvervuiling echter minder opvallen omdat de kurkkorrels voor schaduwvlakken zorgen die de vervuiling verbergen.

 • Hoe onderhoud ik spuitkurk?

  Decoproyec spuitkurk is uiterst krasbestendig en elastisch en kan het makkelijkst worden gereinigd met een hogedruk-reiniger met koud water.

 • Kan ik spuitkurk overschilderen?

  Decoproyec spuitkurk kan worden overschilderd met een acrylaatverf of overspoten door twee nieuwe lagen Decoproyec in een nieuwe kleur naar wens.

 • Welke garanties biedt Decoproyec mij?

  Decoproyec ontfermt zich over de productie, distributie en opleiding van haar partners waardoor wij 20 jaar fabrieksgarantie geven op onze spuitkurk wanneer die geplaatst is door één van onze erkende verwerkers. Vraag vrijblijvend een offerte aan.

 • Hoeveel kost Decoproyec spuitkurk?

  De prijs voor geleverde en geplaatste spuitkurk hangt van verschillende factoren af: de ondergrond, het gewenste eindresultaat (direct op de muur, voorbehandeld of geïsoleerd), de totale oppervlakte, de bereikbaarheid (stelling of hoogwerker vereist), enz. Vraag gerust vrijblijvend een offerte.

 • Wat is Nanoskin Coating?

  Nanoskin Stone & Concrete is een ecologische coating die specifiek werd ontwikkeld voor het behandelen van steen en beton. De coating heeft een siliciumdioxide basis en is volledig watergedragen. Het product wordt aangebracht met een spray, borstel of rol en heeft een waterafstotend, anti-vocht en antibacterieel effect op de minerale ondergrond.

 • Op welke ondergrond kan ik Nanoskin Coating aanbrengen?

  Nanoskin Coating werd ontwikkeld om poreuze materialen te beschermen tegen water en vuil. Denk aan baksteen, beton, zandsteen, kalksteen en andere minerale ondergronden. De coating heeft geen effect op materialen die van nature niet waterabsorberend zijn.

 • Verandert Nanoskin de look van mijn gevel?

  Nanoskin is volledig transparant en kleurloos. Het minerale oppervlak blijft na behandeling bovendien ademen. Dit zorgt ervoor dat de ondergrond zijn natuurlijke uitstraling behoudt.

 • Hoe onderhoud ik behandelde oppervlak?

  Dankzij de hydrofobe eigenschappen van Nanoskin kunnen vuil en mos zich moeilijker hechten. Hierdoor daalt de behoefte aan dure en milieuonvriendelijke schoonmaakmiddelen significant. Toch nood aan een opfrissingsbeurt? Je kan het behandelde oppervlak afspoelen met proper water of schoonmaken met een zachte, vochtige doek.

 • Kan ik de Nanoskin Coating overschilderen?

  De Nanoskin Stone & Concrete coating kan zonder problemen worden overschilderd.

 • Is Nanoskin schadelijk voor mijn (moes)tuin?

  Dankzij zijn basis van siliciumdioxide is de Nanoskin Stone & Concrete coating volledig biologisch afbreekbaar en voedselveilig. De milieuvriendelijke coating bevat bovendien geen vluchtige organische stoffen. Breng de coating dus zonder zorgen aan in de buurt van een (moes)tuin.