Isolblowplus | Decoproyec
 • Wat is Decoproyec spuitkurk?

  De gespoten kurk van Decoproyec®, kortweg spuitkurk, is een emulsie op basis van vermalen kurkkorrels en bio-based harsen dat met behulp van een pistool op luchtdruk wordt gespoten. Dit vormt een onderhoudsvriendelijke, elastische en isolerende huid ter bescherming en afwerking van gevels, daken onder helling, terrassen, balkons en interieur.

 • In hoeveel kleuren en korrelgroottes is Decoproyec verkrijgbaar?

  Decoproyec spuitkurk is beschikbaar in 40 standaardkleuren in een fijne, normale of grove korrelstructuur.

  De kleuren kunnen onderling worden vermengd om de tonaliteit te wijzigen, en voor grotere projecten kan iedere kleur naar wens worden aangemaakt.

 • Waaruit is Decoproyec spuitkurk samengesteld?

  Het voornaamste bestanddeel (80%) is vermalen kurk afkomstig van de schors van de kurkeik. Het bindmiddel is een bio-based polymeer dat is samengesteld uit een acrylaathars, vegetale oliën, minerale en organische pigmenten.

 • Wat maakt de spuitkurk van Decoproyec zo uniek?

  Decoproyec is de enige fabrikant ter wereld die zich 100% toewijdt aan de productie van spuitkurk. Decoproyec oogst en vermaalt zelf de kurkschors waardoor alle korreldiktes verkrijgbaar zijn. Decoproyec bepaalt zelf de samenstelling van haar gepatenteerde formule en verzorgt een kant en klaar ingekleurd product (monocomponent).

 • Kan ik Decoproyec spuitkurk zelf plaatsen?

  Decoproyec spuitkurk wordt enkel verdeeld aan professionele verwerkers die het Decoproyec opleidingstraject hebben gevolgd en Decoproyec spuitkurk volgens de regels van de kunst mét garantie kunnen aanbrengen.

 • Wat is Aerogel en waarom wordt het toegevoegd aan Decoproyec?

  Aerogel is een erg goede isolator en wordt in ruimtesondes gebruikt om de elektronica tegen lage temperaturen te beschermen. Aerogel is een poreus materiaal met een uiterst kleine dichtheid. Het bestaat voor 95 tot 99,98% uit lucht.

  Door Aerogel toe te voegen aan de Decoproyec formule verbetert het isolerend vermogen met 15%, waardoor Decoproyec de best isolerende spuitkurk op de markt verkrijgbaar is.

 • Is Decoproyec spuitkurk dampopen?

  Decoproyec spuitkurk is dankzij haar samenstelling zeer waterdampopen waardoor overtollig vocht in de vorm van waterdamp goed naar buiten kan; uw gebouw kan blijven 'ademen'.

 • Welke garanties biedt Decoproyec mij?

  Decoproyec ontfermt zich over de productie, distributie en opleiding van haar partners waardoor wij 20 jaar fabrieksgarantie geven op onze spuitkurk wanneer die geplaatst is door één van onze erkende verwerkers. Vraag vrijblijvend een offerte aan.

 • Hoeveel kost Decoproyec spuitkurk?

  De prijs voor geleverde en geplaatste spuitkurk hangt van verschillende factoren af: de ondergrond, het gewenste eindresultaat (direct op de muur, voorbehandeld of geïsoleerd), de totale oppervlakte, de bereikbaarheid (stelling of hoogwerker vereist), enz. Vraag gerust vrijblijvend een offerte.