Waarom je huis na-isoleren?

Pepijn Blazen
Bespaar tot 30% op uw energiefactuur

Door je woning beter te isoleren, bespaar je tot 30% op je energiefactuur. Wie meerdere isolatietechnieken combineert, kan zelfs tot de helft besparen op energie. Ontdek hier alle voordelen van na-isolatie. En profiteer in 2018 nog snel van de hoogste energiepremies.

Voordeel

Je bespaart op energie

Beter EPC, minder verbruik

Een derde van de warmte in je woning gaat verloren via het dak, de muren, de zoldervloer... Na-isolatie helpt je om efficiënter te verwarmen. Dat merk je meteen aan een tot 30% lagere energiefactuur. Je woning in één keer renoveren is de beste optie. Al kan je ook met een paar doelgerichte ingrepen je EPC-score gevoelig verbeteren.

Meer return uit zonne-energie

Verwarm je op zonne-energie? Dan het belangrijk dat het dak en de zoldervloer van je woning voldoende geïsoleerd zijn. Want: in een slecht geïsoleerd huis vliegt 30% van de verloren warmte weg via het dak en 15% via de vloer. Dakisolatie en zoldervloerisolatie zijn dus essentieel om je investering in zonne-energie maximaal te laten renderen.

Voordeel

Aangenamer binnenklimaat

Altijd de optimale temperatuur

Door je woning na te isoleren, verhoog je het hele jaar door het wooncomfort van je gezin. In de winter blijft het binnen lekker warm, in de zomer heerlijk fris. Voortaan duurt het ook minder lang om je woonruimte warm te stoken. Wij helpen je om het juiste isolatiemateriaal te kiezen.

Goed voor het milieu

Wie nu zijn woning (na-)isoleert met milieuvriendelijke materialen, denkt aan de toekomst van de volgende generaties. Omdat je veel minder verwarming nodig hebt, stoot je woning ook veel minder schadelijke CO2 uit. Wie ecologisch isoleert met Isolblow bespaart niet alleen op verwarming, maar bouwt ook aan een gezondere toekomst.

Voordeel

Droge en warme binnenmuren

Weg met vocht en schimmels

Warme binnenlucht condenseert op de koudste delen van je binnenmuren. Dit leidt tot vochtproblemen en schimmels. Goed geplaatste na-isolatie lost dit probleem op en verhoogt de oppervlaktetemperatuur van de binnenmuren. Weg met koude en vochtige muren: voortaan voelen ze lekker warm en droog aan. Een zegen voor je gezondheid.

Meer isolatie, meer waarde

Energieprestaties spelen een heel grote rol op de vastgoedmarkt. Wie verkoopt of verhuurt, moet een EPC-attest voorleggen. Hoe beter de EPC-score, hoe hoger de waarde van je woning of de huurprijs die je kan vragen. Na-isoleren is dus niet enkel interessant voor gezinnen, maar ook wanneer je een pand verhuurt of verkoopt. 

Voordeel

Hoge energiepremies

Energiepremies: laatste kans!

Nog tot eind 2018 profiteer je van de hoogste energiepremies voor spouwmuurisolatie, dakisolatiekelderisolatie en zolderisolatie. Vanaf 2019 worden de premies gedeeltelijk teruggeschroefd. Let wel: de premies gelden enkel voor renovaties. Kom je niet in aanmerking voor een isolatiepremie? Zelfs dan heb je je investering snel terugverdiend. 

De totaalrenovatiebonus

Wie binnen de vijf jaar drie of meer groene investeringen combineert, profiteert nu ook van de totaalrenovatiebonus. Deze premie voor ingrijpende energetische renovaties komt bovenop de individuele premies. 

De totaalrenovatiebonus geldt voor alle soorten woningisolatie, dubbele beglazing, een warmtepomp, ventilatiesysteem, zonnepanelen… Wie 3 ingrepen combineert ontvangt 1.250 euro. Wie 7 groene investeringen combineert, strijkt 4.750 euro op.

Neem contact op